در بین بهترین غذاهای ایرانی، خورش قیمه رایجترین غذا برای وعدههای اصلی روزانه مردم ایران است که از گوشت تکهشده گوسفند یا گوساله، لپه، پیاز سرخشده، رب گوجهفرنگی و لیموعمانی تهیه میشود و با سیبزمینی سرخشده یا بادمجان سرو میشود. واژه «قیمه» از کلمه ترکی «کیمه» بهمعنای گوشت قیمهشده یا خردشده گرفته شده است. برخی منابع، پیشینه این خورش را به دوران صفویه نسبت میدهند. شاردن، جهانگرد فرانسوی، در زمان صفویه به ایران سفر کرده بود و در سفرنامهاش، به غذایی اشاره کرده است که در آن، گوشت را با ادویههای مختلف طعمدار میکردند. همچنین، در کتابهای آشپزی دوره قاجار، دستورپخت قیمه به چشم میخورد که نشاندهنده محبوبیت قیمه در آن دوران است.